Vistas de página en total

lunes, 25 de abril de 2011

VIATJAR

La  Setmana Santa són els deu dies de l’any que més gent es mou des de la seua residència habitual. I el moviment es nota tant a la costa com a la muntanya. L’éxode ha estat sempre de la ciutat cap al camp, però aquestos darrers anys hi ha la moda també de visitar les ciutats la gent que normalment vivim en pobles.
 A l’estiu, tot i ser el període de vacances per excel·lència, es nota menys el moviment de gent i vehicles per què es reparteix entre 9 setmanes que duren juliol i agost. A més a més en primavera no hi ha tanta tirada a la platja  i els destins són més plurals i diversos: cases rurals, hotels de platja i muntanya, balnearis, càmpings, destins llunyans a l’estranger, etc. En el pitjor dels casos, i quan l’economia no ajuda com ara és el cas, la visita a parents d’altres localitats soluciona el problema de la logística i habitatge.
Qualsevol cosa menys quedar-nos entre les quatre parets habituals. La crisi apreta, és innegable, i tots coneixem casos de dificultats extremes que fereixen la sensibilitat més endurida. Però la cultura actual permet lligar les dificultats econòmiques per arribar a final de mes amb la necessitat quasi ineludible de viatjar.
 I ahí és on ens espera Hisenda, que com ja sabem , “somos todos”. El preu de la benzina i el gasoil sol pujar sempre dies abans dels grans moviments migratoris: “Ustedes salgan, pero antes pasen por caja, por favor” ens diuen amablement des del Ministeri d’Industria.  Són faves contades:  vint milions de cotxes movent-se per la carretera durant aquestos dies, només que cada cotxe pague 10  euros més per desplaçament,  dos-cents milions d’euros extra de recaptació, com qui no vol la cosa.
 Al final haurem de convenir que la crisi és un problema d’imaginació,  no tant per que no existieixca realment, si no perquè, amb quatre mesures imaginatives per  fer passar  tothom per caixa, es recaptarien els milions d’euros que ara ens costen un “pico” als mercats financers.
Viatgem, senyors, tothom a la carretera.  Farem cultura, coneixerem gent i paisatges,  i ajudarem a la lluita contra la crisi

No hay comentarios:

Publicar un comentario